Bai Lu Jun Nan New Town

Hangzhou, China

China’s emerging middle class has created a rapidly-growing market for upscale condominiums combining distinctive and urbane design high-quality open space and amenities. EE&K’s design for Bai Lu Jun Nan New Town, created an exclusive new residential community for 860 families located outside the historic city of Hangzhou. The 33-acre district is part of a larger development that stretches from the Dian River to the Liangzhu Mountains.

To break down the district’s scale and give individual condominium units a distinctive identity, EE&K divided Bai Lu Jun Nan into four quadrants comprised of higher-end Villas and Townhouses. The quadrants are defined by two gated drives and united by public green spaces and elegant landscaping.

The architecture of the Villa residences, adjacent to the public park, invokes the image of the big country villa, separated by garden walls and picturesque and winding pedestrian paths. The Townhouses have a more urban quality, and are oriented around a hardscaped Mews. All residences share ample open green space, from small playgrounds to areas for Tai Chi and chess. In the middle of the district, the “Circle” provides a town center and place of arrival with adjoining convenience retail and service plazas.

Read EE&K Views article on Evolving Notions of Place and Home in Chinese Residential Architecture